Izrada CMS web stranice

Isteklo
izrada-cms-web-stranice

Prisutnost na internetu danas je glavni ključ uspjeha, a izrada web stranice daje vam mogućnost da prezentirate svojoj ciljanoj publici svoje poslovanje, usluge i proizvode. Web stranica je prvi kontakt s potecijalnim kupcem, zbog čega je bitno da bude, jednostavna i razumljiva za sve kupce.

Nakon procesa izrade web stranice i kada je Vaša web stranica puštena vidljivom na Vašoj domeni, potrebno je redovito ažurirati sadržaj, raditi izmjene i ubacivati nove stavke na stranicu kako bi pružala najnovije informacije i detalje o vašim uslugama, ponudi, proizvodima i poslovanju.

U moru različitih web stranica, jedan alat se ističe po svojoj svestranosti i praktičnosti - CMS, ili Content Management System. U ovom članku, istražit ćemo što CMS web stranice znače, zašto su neophodne, kako funkcioniraju, te kako ih uspješno primijeniti u praksi i poslovanju.

Ako želite mjenjati sadržaj na web stranici, a ne želite zvati tvrtku i webmastera koji Vam je izradio web stranicu, potrebno je u fazi izrade web stranice izvršiti implementaciju unutar CMS sustava.

Kada je izrađen web predložak i vizualni izgled web stranice, potrebno je izvršiti integraciju u neki od CMS sustava.

Što je CMS Web Stranica?

CMS, odnosno Content Management System, predstavlja platformu ili sustav koji omogućava jednostavno stvaranje, uređivanje i upravljanje sadržajem na web stranici, bez potrebe za naprednim tehničkim znanjem. Umjesto da se oslanjate na programere, CMS vam pruža alate za samostalno oblikovanje i ažuriranje vaše web stranice.

Ovisno o vrsti i funkcijama, CMS sustavi nude Vam mogućnost:

- Izmjena postojećeh tekstova na web stranici,

- Izmjena slika, ubacivanje novih ili potpuno brisanje slika i medijskih sadržaja,

- Upravljanje dokumentima,

- Upravljanje korisnicima i dozvolama,

- Ubacivanje, brisanje i upravljanje proizvodima ako ste vlasnik webshopa,

- Upravljanje alatnim izbornikom,

- Upravljanje kontakt formama,

- Uređivanje modula,

- Jednostavne izmjene vizualnog djela web stranice ( logotip, pozicije i sl..),

- Upravljanje meta opisima i naslovima pojedinog djela.

Što je CMS Web Stranica?

 1. Jednostavno Upravljanje Sadržajem: Bez obzira jeste li početnik ili iskusni web developer, CMS olakšava dodavanje, uređivanje i brisanje sadržaja na stranici.

 2. Brza Implementacija Promjena: CMS omogućava trenutačno ažuriranje informacija, promocija ili novosti na stranici, čime se osigurava svjež i relevantan sadržaj.

 3. Prilagodljivost Bez Programiranja: Sa širokim izborom tema i dodataka, možete prilagoditi izgled i funkcionalnosti svoje stranice bez potrebe za dubokim poznavanjem programiranja.

Kako Funkcionira CMS?

CMS funkcionira putem sučelja koje omogućava korisnicima unos i manipulaciju sadržajem. Osnovne komponente uključuju:

 1. Editor Sadržaja: Za unos i oblikovanje teksta, slika, videozapisa i ostalih elemenata.

 2. Baza Podataka: Pohranjuje sve informacije koje se prikazuju na stranici.

 3. Administratorsko Sučelje: Mjesto gdje upravljate postavkama, korisnicima i sadržajem.

Korištenje CMS-a u Praksi i Poslovanju

 1. Blogging i Novosti: CMS olakšava redovito objavljivanje blogova i novosti, poboljšavajući SEO i održavajući relevantnost stranice.

 2. E-trgovina: Za web trgovine, CMS omogućava jednostavno dodavanje, ažuriranje i praćenje proizvoda, narudžbi i plaćanja.

 3. Korporativne Stranice: Olakšava održavanje stranica s informacijama o tvrtki, timovima i kontaktima, čime se poboljšava korisničko iskustvo.

 4. Suradnja Timova: Omogućava više korisnika da surađuju u stvaranju i upravljanju sadržajem, čime se povećava učinkovitost.

Danas je korištenje CMS sustava na vlastitoj web stranici postao nezaobilazan korak u poslovanju. Korištenjem CMS web stranice izmjeniti će te sadržaj u nekoliko koraka.Ako Vam je potrebna izrada web stranice koja sadrži CMS sustav obratite nam se s povjerenjem i zatražite svoju ponudu. Naš tim stoji Vam na raspolaganju!

  iteh sistemi izrada web stranica

  Janeza Trdine 2, 51000 Rijeka

  Radno vrijeme:
  07:00 - 15:00

  Broj telefona:

  +385 91 7552 988