Što je SEO optimizacija?

Isteklo

Seo optimizacija i izrada web stranice

seo optimizacija i izrada web stranice

SEO označava "optimizaciju tražilice."  Jednostavno rečeno, to znači postupak poboljšanja vaše web stranice kako bi povećala vidljivost i prikazivanje kada ljudi upisujući ključne riječi u tražilicu pretražuju  proizvode ili usluge povezane s vašim poslovanjem.

Kako SEO djeluje na izrađenu web stranicu?

 

Tražilica kao što je Google koristi botove za prikupljanje informacija s web stranica na webu, a prikupljene informacije s izrađenih i postojećih web stranica stavljaju u indeks. Možete li zamisliti indeks poput knjižnice u kojoj knjižničar može povući knjigu (ili web stranicu) koja će vam pomoći da pronađete upravo ono što u to vrijeme tražite.  Algoritmi analiziraju sve web stranice u indeksu, uzimajući u obzir stotine faktora, kako bi se utvrdilo da se određene web stranice  trebaju pojaviti u rezultatima pretraživanja za određeni upit. U našoj analogiji knjižnice, knjižničar je pročitao svaku knjigu i može vam točno reći koja će imati odgovore na vaša pitanja. Vrlo važno je znati kako seo optimizacija izrađene web stranice i rezultati koji se pojave u pretraživanju spadaju u skupinu organskog pretraživanja.

Danas postoje četiri skupine SEO optimizacije s kojima se možete susresti, a svaka skupina zahtijeva drugačiji skup vještina i međusobno su vezane i ovisne jedne o drugima. SEO skupine možemo podjeliti na:

  • On-page SEO
  • Technical SEO
  • Off-page SEO
  • Local SEO

Pojedinačno o svakoj skupini nastaviti ćemo detaljno pisati na našem blogu kako bi vam što detaljnije objasnili važnost svake skupine, te kakvu funkciju i utjecaj pojedina skupina ima na rangiranje i pozicioniranje vaše web stranice na tražilici.

SEO uključuje prirodne ili "organske" rezultate pretraživanja koji se pojavljuju u srednjem dijelu stranice prilikom pretrage sadržaja. Ovdje je uključen faktor vjerodostojnosti- tražilice prepoznaju samo najbolji i najrelevantniji sadržaj te pod takvim podrazumijevaju onaj prirodni, tj. organski.

Seo je dugoročan proces i  potrebno vremena da se organskim putem dostigne pozicija (rang) prikazivanja na određenoj stranici tražilice.

Usluga izrade web stranice i SEO optimizacije

 

Ako ste se odlučili krenuti s projektom seo optimizacije nad već postojećom web stranicom slobodno nas možete kontaktirati, naš stručni tim zasigurno će Vam pomoći! Također, ako još nemate vlastitu web stranicu, a željeli bi svoje poslovanje preseliti online, zatražite svoju ponudu za izradu web stranice. Više o web stranicama i našoj ponudi možete pročitati: Izrada web stranica.